07

Zdravá výživa po 40

Výživa, tedy to, čím naše tělo saturujeme, je jedním z nejdůležitějších faktorů jeho funkčnosti a našeho biologického věku. Ovšem není faktorem samojediným. Naším cílem není vám dát černobílý mustr, ale seznámit vás se zákonitostmi zdravé výživy, co jak v těle funguje a co působí u ženy našeho věku zvláště příznivě.

Zdravá výživa zahrnuje tyto kapitoly: 

  • Zhodnocení hmotnosti, mám ji normální?
  • Potřeba energie po 40
  • Vyvážená strava, zastoupení jednotlivých živin
  • Pitný režim
  • Sůl a éčka
  • Technologie přípravy stravy
  • Antioxidanty, anti-aging faktory
  • Prevence nemocí po 40 díky stravě
  • Proč se správně stravovat?
  • Denní jídelníček, pro někoho jídelníček na hubnutí :-)

Životní styl, jehož součástí je způsob výživy, nepochybně ovlivňuje kvalitu života v každém životním období, proto i pro ženu po čtyřicítce bude pečlivá skladba jídelníčku jeho neodmyslitelnou součástí. Vyvážená, pestrá a přiměřená strava zajistí dostatečné množství základních živin, nezbytných vitamínů a minerálních látek. Pro ženu po čtyřicítce lze doporučit při normální tělesné aktivitě denní energetický příjem 9660 kJ (2300 kcal).